Svenska X1/9-klubben • Våra bilars speciella dag
Sida 1 av 1

Våra bilars speciella dag

Postat: 01 sep 2010, 22:10
av Steffo
Idag är det 1/9. Första-september-Fiatarnas speciella dag. Det råkade sig till och med så i år att jag fått besiktningstid just denna dag. Inte alls avsiktligt från min sida. Det var ett drag helt och hållet tillskrivet Svensk Bilprovning. På kallelsen stod detta datum. Helt säkert.

Jag åkte till stationen i fråga. Parkerade stilfullt utanför. Strök lite förstrött med fingrarna över emblemet (X) 1/9 på bakluckan. Knappade in regnumret i den elektroniska kundmottagren. "Beklagar, men vi har ingen möjlighet att besiktiga ditt fordon idag", sa displayen. "Kontakta gärna någon av våra tekniker".

Ställd tog jag mig in till besiktningshallen och kontaktade en av teknikerna. Jag hörde mitt egna darr på rösten. Teknikern knappade och knåpade till min tjänst. Via frågor som "En Volkswagen Transporter, eller?" fick jag till slut klart för mig att jag var väldigt välkommen att besiktiga min gamla Fiat. Om en månad. 1 oktober. Precis som jag har bokat. Jag resignerade.

Körde hem i ett töcken. Tittade på kallelsen igen. Och igen. 1/10. Första oktober. Det stack i mina ögon. Jag var så säker. Första september var det ju! I alla fall härom dagen.

Berätta för mig att det var mitt X-undermedvetna som spelade mig ett spratt och inte en annalkande gaggighet! En kort bekräftelse räcker!

Nåväl. När jag väl infinner mig igen, på det rätta datumet, hoppas jag att det blir den gules sista besiktning som icke-ombyggt fordon.

Säg grattis till era X.

/S